marți, 7 august 2012

O inima sub piatra (II)





V-am promis treizeci si trei de citate despre dragoste din cartea Mizerabilii scrisa de Victor Hugo. Cinci v-au fost deja dezvaluite in postul precedent (si m-am bucurat nespus ca le-ati apreciat), asa ca urmeaza alte patru astazi:


I
Dumnezeu e in fiecare lucru, dar toate il ascund. Lucrurile sunt negre, fiintele sunt opace. A iubi o fiinta inseamna a o face stravezie.

II
Anumite ganduri sunt rugaciuni. Sunt clipe in care, in orice chip ar sta trupul, sufletul e in genunchi.

III
Indragostitii despartiti insala absenta prin mii de lucruri himerice, care totusi au realitatea lor. Sunt impiedicati de a se vedea, nu-si pot scrie, dar gasesc o multime de mijloace tainice de a-si vorbi. Isi trimit cantecul pasarilor, mireasma florilor, rasul copiilor, lumina soarelui, suspinele vantului, razele stelelor, intreaga creatiune. De ce nu? Toate infaptuirile lui Dumnezeu sunt facute ca sa slujeasca dragostea. Dragostea e destuul de puternica pentru a incarca intraga natura cu mesajele ei.
           O, primavara, esti o scrisoare pe care i-o scriu ei!

IV
Viitorul e inca si mai mult al inimilor decat al spiritelor. Dragostea e singurul lucru care poate umple eternitatea. Infinitului ii trebuie ceea ce nu se ispraveste niciodata.






Cu drag,
Ilinca.








Niciun comentariu: