sâmbătă, 13 august 2011

Citate despre arta actorului -2-






















 1 LESLIE HOWARD:     ”Ar fi absurd şi fals să condamnăm cinematograful vorbitor în întregime, pentru că el serveşte poate în mai mică măsură arta actorului. El este fără îndoială un mijloc de expresie atrăgător şi puternic, destinat să aibă o forţă mai profundă atunci când se vor fi depus eforturi susţinute pentru a-l face să se dezvolte pe calea care-i este proprie.”  


2 PIERRE BLANCHAR:     ”Două calităţi esenţiale condiţionează reuşita unui actor de teatru sau film: prezenţa şi naturaleţea. Nici una din ele nu se capătă. Ele sunt înnăscute la comedian.” 

3 LIONEL BARRYMORE:     ”Cu puţină abilitate, actorul de teatru se adaptează repede cinematografului; detaşându-se de tot ce-l incomodează din experienţa sa scenică, el învaţă să cunoască noua sa profesie. Odată ce posedă tehnica interpretării cinematografice, el va profita din nou de meşteşugul său teatral şi calităţile sale de fond îi vor asigura un avantaj asupra actorului venit direct în studio, fără a fi avut aceeaşi pregătire”.

4 OANA PELLEA:     ”Probabil inconştient, şi de asta m-am făcut actriţă. Da, acolo sus, pe scenă. uiţi de tine. Te pierzi pentru două ore în viaţa altcuiva. Şi ce bine e. Pentru două ore uiţi – te uiţi pe tine, problemele tale, iubirile tale, urâţeniile tale. Ce binecuvântare şi ce privelişte! Spencer Tracy a spus ceva care mi se potriveşte: <Pe scenă sau în faţa aparatului de filmat mi-e foarte uşor. În viaţă mi-e mai greu.> Aşa e.

Şi mai există un privilegiu în meseria asta. Dacă slujeşti pe cine trebuie, atunci ai ocazia să încerci să faci bine oamenilor.” 

5 OANA PELLEA:     (Nikita Mihalkov)”Vorbeşte despre faptul că actorul doar primeşte de la Dumnezeu şi transmite mai departe. În clipa în care crezi că talentul e al tău, te deconectezi de la sursă şi nu mai iese nimic”


Mă bucur nespus că vă plac citatele. Revin cu alte citate.


Cu drag, 
Ilinca. 

Niciun comentariu: